Wil je starten in de creatieve sector of ben je net gestart en zit je vast? Dan is de online sessie Starten in de creatieve sector iets voor jou. Designregio Kortrijk maakt je in samenwerking met Flanders DC wegwijs in de sector, vertelt hoe je kan nagaan of je idee ook een goed businessidee is, op welke valkuilen je best let en hoe je je plannen concreet kan uitwerken.

Heb je een idee of ben je gestart in mode of design? Dan kan je tijdens Starten in de creatieve sector meteen de sessie 'Starten in mode' of 'Starten in design' (als ontwerper) kiezen en krijg je nog meer informatie op maat.
Zit je daarna nog met vragen, dan kan je (optioneel) in de namiddag 1-op-1 videochatten met experts en adviseurs van Flanders DC en andere organisaties.

Voor wie?

Voor iedereen die een zaak wil starten of pas gestart is in de creatieve sector (mode, muziek, design, architectuur, communicatie, beeldende kunst, game-industrie, digitale en gedrukte media, podiumkunsten, cultureel erfgoed en audiovisuele sector).

Programma

De online sessie gaat door op dinsdag 20 april 2021.
 • 10u — 10u05 : Verwelkoming
 • 10u05 — 11u25: drie parallelle sessies:
  1. Starten in de creatieve sector (algemeen)
  2. Starten in mode
  3. Starten in design
 • 11u25 — 11u45: Twee korte getuigenissen van creatieve ondernemers over hoe zij hun start hebben aangepakt
 • 11u45 — 12u00: Wrap-up
 • 13u30 — 17u00: Optioneel: stel je startersvragen in een 1-op-1 gesprek (45 minuten) met een adviseur
Inschrijven

De online sessie wordt georganiseerd door Designregio Kortrijk en Flanders DC en gaat door op dinsdag 20 april 2021. De online sessie is gratis. Je schrijft je in via de inschrijflink en ontvangt kort voor aanvang de link naar de online sessie. Vergeet de sessie zeker niet in je agenda te zetten!

Praktische info
 • Voor deze online sessie is het niet nodig om specifieke software te downloaden.
 • Je kiest bij je inschrijving welke van de drie parallelle sessies je wil volgen.
 • Tijdens de sessie is er ruimte voor Q&A.
 • Bij inschrijving kan je (optioneel) kiezen om in de namiddag je specifieke startersvragen te stellen in een 1-op-1 gesprek (45 minuten) met een adviseur van Flanders DC of andere partnerorganisaties. Je ontvangt dan een week op voorhand het exacte tijdstip van je afspraak per mail samen met een individuele link naar je videogesprek.